|
Cevapsız iletiler | Aktif konular
| Yazar |
Mesaj |
|
yesim
|
İleti başlığı: neler okuyorsunuz? Tarih: Cmt Arl 13, 2003 11:14 pm |
|
|
Çok mu meraklıyım bilmem ama heralde b.gün lord of the topics olucam  Neler okuyorsunuz arkadaşlar? okuyor musunuz yazıyor musunuz? Edebiyatın her türüne ilşkin bir soru. şiir tiyatro roman fantezi gerilim polisiye?..
lovecraft ?e. a poe? dostoyevski ? balzac? tezer özlü ? gündüz vassaf ? kafka ? pavese ? ve daha aklıma gelmediğinden sinirlenebileceğim bir sürü yazar hakkında eleştiriler ..
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Mehmet
|
İleti başlığı: Tarih: Pzr Arl 14, 2003 2:11 pm |
|
Kayıt: Pzr Mar 17, 2002 4:47 pm İleti: 658 Konum: Eskişehir
|
|
friedrich nietzsche - güç istemi, umarım biticek...
_________________ Plague Black
|
|
| Sayfa başı |
|
|
MetaLBoY
|
İleti başlığı: Tarih: Pzr Arl 14, 2003 3:09 pm |
|
Kayıt: Cmt Kas 29, 2003 8:27 pm İleti: 512 Konum: Mersin & Adana
|
|
Kadim Bilgeliğin Yeniden Keşfi - Fernand Schwarz
|
|
AtlantistenGelenAdam
|
İleti başlığı: Tarih: Pzr Arl 14, 2003 6:08 pm |
|
Kayıt: Pts Kas 03, 2003 1:25 am İleti: 12946 Konum: Besiktas-Atlantis-Kelebekler Vadisi
|
|
Dostum altay Oktemin hediye ettii muhtesem kitap "Tanri acikinca"yi, ayni zamanda ingiliz yazar Maurece Cranston'un (Stokely Carmichael, Sartre, Herbert Marcuse, Che Guevara ve Frantz Fanon'un fikir ve eylemlerini irdeleyen) "Yeni Solun Elestirisi" okumalarini surdururken onumuzdeki gunlerde AKM oda tiyatrosunda sahne alacak "Gunes Cocuklar", "Les Cousins" ve "Ben Ruhi Bey nasilim" oyunlarini seyretmeye hazirlaniyorum. En son seyrettiim film Hideo Nakata'nin sahane otesi basyapiti "Dark Water" ve accaip tavsiye ederim!
Balzac'i sevmeyenler tribununde misin?
Eger oyleyse sunu diyeyim; Balzac dunyanin en sinematografik anlatimli ve yetenekli yazarlarindan biridir ve "yapitlarini baskalarina yazdirirdi" palavrasi tamamen spekulasyondur.
Balzac'i seviyorsan ise basimin ustunde yerin var:)
Okunacaklar listemde bi de Bacon'in "Yeni Atlantis"i de var...
Keyifli bi baslik bu yaa:))
_________________ "Başka Türlü Birşey Benim İstediğim"
|
|
| Sayfa başı |
|
|
naleth
|
İleti başlığı: Tarih: Pzr Arl 14, 2003 10:08 pm |
|
Kayıt: Sal Kas 25, 2003 11:41 pm İleti: 25 Konum: beyninden
|
|
lovecraft ve poe çok severim.
marksizm ve şiir adında bir kitap okuorum
_________________ forever failure
|
|
| Sayfa başı |
|
|
AtlantistenGelenAdam
|
İleti başlığı: Tarih: Pts Arl 15, 2003 1:03 am |
|
Kayıt: Pts Kas 03, 2003 1:25 am İleti: 12946 Konum: Besiktas-Atlantis-Kelebekler Vadisi
|
|
Edgar alan poe'nun oz yasamiyla ilgili ayni zamanda cumhuriyet dergide de yayimlanan bir yazi delikasap.com arsiv baglantilarda...
|
|
| Sayfa başı |
|
|
mazhar bil
|
İleti başlığı: Tarih: Pts Arl 15, 2003 2:49 pm |
|
Kayıt: Cum Ağu 29, 2003 3:03 pm İleti: 901 Konum: istanbul
|
|
Herman Hesse "Roshalde" biter ve ardindan Lev Trotsky "Hayatim" ikinci kez okunur ve bitmek üzeredir.
Herman Hesse ne muhtesem doga tasvirleri yaparki bu kitapta. Bu tasvirler roman icinde kendini tuvallerin icinde bulur. Herseye sahipken hicbirseye sahip olamamanin hüznünü anlatir kitap, bir ressam basroldedir. Hesse'nin tasvirlerini tuvale gecirir. Büyük bir görkemlilik icinde büyük bir "yoksunluk" yasar ressam. Ve sanatci herseye ragmen su gercegi kabullenmek zorundadir: Sen ölmelisin ki insanlik yasasin! Post-modern bünyelerin bu türden bir naif anlatimla flörtü olur mu bilemem lakin, unutmamalari gerekir ki "ukala" cümleler kurabilmelerini hesse gibilere borcludurlar.
Topic'te sinema gecmese de mevzuyu kültür-sanat basligiyla genisletiveriym; david lynch "obsesyonu" olan biri olarak son zamanlarda seyrettigim ve acligimi gideren yapit Michael Haneke'nin "Kurdun Günü" oldu. Seyirciye cok yukaridan baksa da, gercekligi rahatsiz edici bir "tekrarcilik" ve "israrcilikla" gözümüze sokup dursa da Michael Haneke'nin bu cocuksu öfkesi ve "anlatayim!!" "arindirayim!!" cabasi, "insan" gercegi önünde bu denli korkuyla "titremesi" hem yönetmeni hem bu yapiti bana cok sevdirmistir.
Roshalde, her ne kadar hüzünlü bir yapit olsa da eger yatmadan önce okuyorsaniz doga tasvirleri, parildayan günesin altinda usul usul ilerleyen naif anlatim size muhtesem, aydinlik, kadife rüyalarla dolu turuncu bir uyku yasatabilirken,
Gri bir realizmin ve pragmatik bir acimasizligin puslu, camurlu, yoksun, kirli ve kokusmus aksamüstünü anlatan "kurdun günü" sinirlari zorlayan gercekci vahsetiyle bir hafta süreyle anksiyete bozuklugunuzu azdirabilir.
En son mazhar bil tarafından, Per Arl 18, 2003 2:35 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
AtlantistenGelenAdam
|
İleti başlığı: Tarih: Sal Arl 16, 2003 1:10 am |
|
|
|
Kanka o zaman sana bi soru: Mecazi anlamda beni hangi diyagrama koyarsin? Haneke mi Hesse mi? Ciddi bir soru.
Mesela ben seni Galiyef ekolunde goruyorum. Olabilir mi?
Benim tahminim beni Hanekegillerden gorduun yolunda.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
mogwai
|
İleti başlığı: Tarih: Sal Arl 23, 2003 2:26 pm |
|
|
|
leonard cohen-beautiful loser
türkçe mecaali görkemli kaybedenler (yani öle çevirmişler bilemiyorum!)
|
|
| Sayfa başı |
|
|
AtlantistenGelenAdam
|
İleti başlığı: Tarih: Per Arl 25, 2003 3:45 pm |
|
|
|
Aar abi mazharin Comskisini okumaa calisiorum anam aglio!
|
|
| Sayfa başı |
|
|
BYTHINIAN
|
İleti başlığı: Tarih: Cum Arl 26, 2003 11:18 am |
|
Kayıt: Per Şub 20, 2003 2:26 am İleti: 126 Konum: Bythinia
|
|
Ev sahibimin gönderdiği sevgi ve şevkat içerikli mesajları tabii ki...
|
|
| Sayfa başı |
|
|
insatanwetrust
|
İleti başlığı: Tarih: Pzr Arl 28, 2003 4:53 am |
|
Kayıt: Pzr Arl 28, 2003 4:21 am İleti: 3 Konum: istanbul,avrupa
|
|
siyasi vaziyetim-adolf hitler
_________________ Something is very wrong,condemned to suffer so long....
|
|
| Sayfa başı |
|
|
insatanwetrust
|
İleti başlığı: Tarih: Pzr Arl 28, 2003 4:54 am |
|
Kayıt: Pzr Arl 28, 2003 4:21 am İleti: 3 Konum: istanbul,avrupa
|
|
vaziyet yazmışım ya zaten saat gecenin 4'ü... siyasi vasiyetim olucak arkadaşlar bu arada hepinize selamlar!
_________________ Something is very wrong,condemned to suffer so long....
|
|
| Sayfa başı |
|
|
schimer
|
İleti başlığı: Tarih: Pzr Arl 28, 2003 11:46 am |
|
|
|
totem ve tabu sigmund freud........
_________________ love is a lie a wasted business
|
|
| Sayfa başı |
|
|
MetaLBoY
|
İleti başlığı: Tarih: Pts Arl 29, 2003 9:30 pm |
|
Kayıt: Cmt Kas 29, 2003 8:27 pm İleti: 512 Konum: Mersin & Adana
|
|
| Sayfa başı |
|
Kimler çevrimiçi |
Bu forumu görüntüleyenler: Yahoo [Bot] ve 0 misafir |
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumda konulara cevap yazamazsınız Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
|
|  |