|
Cevapsız iletiler | Aktif konular
| Yazar |
Mesaj |
|
clamentine
|
İleti başlığı: Re: Şiirler... Hoş, güzel şiirler... Tarih: Sal Oca 12, 2010 4:54 pm |
|
|
|
Oyun yazarıyım. Gördüklerimi gösteririm. İnsanların nasıl alınıp satıldığını gördüm İnsan pazarlarında. Bunu gösteririm ben. Oyun yazarı. Birbirlerinin odalarına nasıl girerler, hileyle ya da parayla. Sokakta nasıl durup beklerler, nasıl tuzaklar kurarlar birbirlerine? nasıl sözleşirler, nasıl asarlar birbirlerini, nasıl sevişirler? Çapulculuktan kazandıkları parayı nasıl savunurlar ve nasıl yerler? Bütün bunları gösteririm. Birbirlerine neler söylerler, onları anlatırım. Ananın oğluna neler dediğini, işçiye neler buyurduğunu patronun, nasıl yanıt verdiğini kadının kocasına. Tüm yalvaran sözcükleri, tüm buyuran sözcükleri, yaltaklanan, aldatan, yalan söyleyen, yaralayan sözcükleri, bir bir ışığa çıkarırım, hepsini
Bertolt Brecht
_________________ Başım köpük köpük bulut, içim dışım deniz, ben bir ceviz ağacıyım Gülhane parkında, budak budak, serham serham ihtiyar bir ceviz. Ne sen bunun farkındasın, ne polis farkında
|
|
| Sayfa başı |
|
|
mavi_büyü
|
İleti başlığı: Re: Şiirler... Hoş, güzel şiirler... Tarih: Per Oca 14, 2010 12:01 pm |
|
|
|
diyalektik gazel
büyük bir şaşaadır ölüm ebruli nurlarla gelir öyle bir yanardağdır ki öfkesi mutantan destur'larla gelir
karşıtıyla yüklüdür herşey mutlak çözümlerden vazgeç tartışılmaz mükemmellikler ne gizli kusurlarla gelir
sen sen ol korkma karanlıktan dik ışık çekirdeklerini çünkü en berrak sular bile en yağlı çamurlarla gelir
nasıl doğmakla başlarsa ölüm ölmekle başlar öyle hayat bil ki dünyayı sarsan sıçramalar birikmiş şuurlarla gelir
a. ilhan
_________________ Ben yıkıcıyım ama kendini bilmez değilim yasamak istiyorum sadece kendi savaşlarım ugrunda Ben sadece BEN olmak istiyorum______Kazım Koyuncu "Yarin yanağından gayrı her yerde her şeyde hep beraber"______Nazım Hikmet
|
|
| Sayfa başı |
|
|
placebo555
|
İleti başlığı: Re: Şiirler... Hoş, güzel şiirler... Tarih: Cmt Oca 16, 2010 12:55 pm |
|
|
|
ANADOLU
Beşikler vermişim Nuh'a Salıncaklar, hamaklar, Havva Ana'n dünkü çocuk sayılır, Anadoluyum ben, Tanıyor musun ?
Utanırım, Utanırım fukaralıktan, Ele, güne karşı çıplak... Üşür fidelerim, Harmanım kesat. Kardeşliğin, çalışmanın, Beraberliğin, Atom güllerinin katmer açtığı, Şairlerin, bilginlerin dünyalarında, Kalmışım bir başıma, Bir başıma ve uzak. Biliyor musun ?
Binlerce yıl sağılmışım, Korkunç atlılarıyla parçalamışlar Nazlı, seher-sabah uykularımı Hükümdarlar, saldırganlar, haydutlar, Haraç salmışlar üstüme. Ne İskender takmışım, Ne şah ne sultan Göçüp gitmişler, gölgesiz! Selam etmişim dostuma Ve dayatmışım... Görüyor musun ?
Nasıl severim bir bilsen. Köroğlu'yu, Karayılanı, Meçhul Askeri... Sonra Pir Sultanı ve Bedrettini. Sonra kalem yazmaz, Bir nice sevda... Bir bilsen, Onlar beni nasıl severdi. Bir bilsen, Urfa'da kurşun atanı Minareden, barikattan, Selvi dalından, Ölüme nasıl gülerdi. Bilmeni mutlak isterim, Duyuyor musun ?
Öyle yıkma kendini, Öyle mahzun, öyle garip... Nerede olursan ol, İçerde, dışarda, derste, sırada, Yürü üstüne - üstüne, Tükür yüzüne celladın, Fırsatçının, fesatçının, hayının... Dayan kitap ile Dayan iş ile. Tırnak ile, diş ile, Umut ile, sevda ile, düş ile Dayan rüsva etme beni.
Gör, nasıl yeniden yaratılırım, Namuslu, genç ellerinle. Kızlarım, Oğullarım var gelecekte, Herbiri vazgeçilmez cihan parçası. Kaç bin yıllık hasretimin koncası, Gözlerinden, Gözlerinden öperim, Bir umudum sende, Anlıyor musun ?
Ahmet ARİF
|
|
| Sayfa başı |
|
|
aeditu
|
İleti başlığı: Re: Şiirler... Hoş, güzel şiirler... Tarih: Cum Oca 29, 2010 10:20 pm |
|
Kayıt: Pzr Oca 04, 2009 3:39 am İleti: 651 Konum: İTÜ (KRONİK)
|
|
Kalbim
Göğsümde 15 yara var!. Saplandı göğsüme 15 kara saplı bıçak!.. Kalbim yine çarpıyor, kalbim yine çarpacak!!
Göğsümde 15 yara var! Sarıldı 15 yarama kara kaygan yılanlar gibi karanlık sular! Karadeniz boğmak istiyor beni, boğmak istiyor beni, kanlı karanlık sular!!
Saplandı göğsüme 15 kara saplı bıçak. Kalbim yine çarpıyor, kalbim yine çarpacak!..
Göğsümde 15 yara var!. Deldiler göğsümü 15 yerinden, sandılar ki vurmaz artık kalbim kederinden! Kalbim yine çarpıyor, kalbim yine çarpacak!!
Yandı 15 yaramdan 15 alev, kırıldı göğsümde 15 kara saplı bıçak.. Kalbim kanlı bir bayrak gibi çarpıyor, ÇAR-PA-CAK!!
15'leri katledilişlerinin 89'uncu yılında rock kültürü mecmuamızda da unutmadığımızı gösterelim...... Bunun çok anlamlı olduğunu düşünüyorum!
|
|
| Sayfa başı |
|
|
aeditu
|
İleti başlığı: Re: Şiirler... Hoş, güzel şiirler... Tarih: Cmt Oca 30, 2010 12:37 am |
|
Kayıt: Pzr Oca 04, 2009 3:39 am İleti: 651 Konum: İTÜ (KRONİK)
|
|
28 kanuni sani
-ta ata aa ta ta ha ta tta ta tarih
sınıf-ların mücadelesidir 1921
kanunisani 28 karadeniz burjuvazi biz
on beş kassap çengelinde sallanan on beş kesik baş yoldaş
bunların sen
isimlerini aklında tutma fakat
28 kanunisaniyi unutma! "siyah gece "beyaz kar "rüzgar "rüzgar".
trabzondan bir motor açılıyor sa-hil-de-ka-la-ba-lık! motoru taşlıyorlar son perdeye başlıyorlar! burjuva kemal'in omuzuna binmiş kemal kumandanın kordonuna kumandan kahyanın cebine inmiş kahya adamlarının donuna uluyorlar
hav... hav... hak... tü yoldaş unutma bunu burjuvazi
ne zaman aldatsa bizi böyle haykırır:
- hav...hav...hak...tü
- gördün mü ikinci motörü?
- içinde kim var?
- arkalarından gidiyorlar.
- ikinci motör birinciye yetişti
- bordoları bitişti
- motörler sarsılıyor
- dalgalar sallıyor sallıyor dalgalar.
- hayır
iki motörde iki sınıf çarpışıyor
- biz onlar!
- biz silahsız onlar kamalı
- tırnaklanmız
- kavga son nefese kadar
- kavga
- dişlerimiz ellerini kemiriyor kamanın ucu giriyor
- girdi...
- yoldaşlar, ey!
artık lüzum yok fazla söze:
bakın göz göze
- karadeniz
on beş kere açtı göğsünü, on beş kere örtüldü. onbeşlerin hepsi bir komünist gibi öldü
|
|
| Sayfa başı |
|
|
kisadevre
|
İleti başlığı: Re: Şiirler... Hoş, güzel şiirler... Tarih: Çar Şub 10, 2010 6:24 pm |
|
|
|
SOĞAN KOKARDI VALENTIN
Kırmızı bir gül ya da saten bir kalp değil.
Sana bir soğan veriyorum. Kahverengi kağıda sarılı bir ay. Işık vaat ediyor aşkın temkinli temkinli elbiselerini çıkarması gibi.
Buyur. Gözyaşına boğup kör edecek seni bir aşık gibi. Aynadaki suretini de allak bullak bir keder fotoğrafına dönüştürecek.
Bende yalan yok.
Şu üç buutlu şirin busekartlara benzemez.
Sana bir soğan veriyorum. Ateşli öpücüğü dudaklarında kalacak, bizim gibi o da, sahiplenen ve sadık öyle olabildiğimiz sürece öyle.
Al, al çekinme. Platinden halkaları büzülüp bir alyans olur istersen.
Ölümcül. Kokusu çıkmaz parmaklarından, çıkmaz bıçağından.
Carol Ann Duffy
|
|
| Sayfa başı |
|
|
delicevat
|
İleti başlığı: Re: Şiirler... Hoş, güzel şiirler... Tarih: Pts Şub 15, 2010 5:20 am |
|
|
|
FOTOĞRAF
Durakta üç kişi Adam kadın ve çocuk
Adamın elleri ceplerinde Kadın çocuğun elini tutmuş
Adam hüzünlü Hüzünlü şarkılar gibi hüzünlü
Kadın güzel Güzel anılar gibi güzel
Çocuk Güzel anılar gibi hüzünlü Hüzünlü şarkılar gibi güzel
Cemal SÜREYA
_________________ Hayallerin kadar varsın şu zalim dünyada
|
|
| Sayfa başı |
|
|
ThOtH
|
İleti başlığı: Re: Şiirler... Hoş, güzel şiirler... Tarih: Çar Şub 24, 2010 1:00 pm |
|
|
|
Yoldaş, veriyorum elimi sana! Paradan kıymetli aşkımı veriyorum, Tanrıdan ya da yasadan önce veriyorum kendimi sana, Ya sen kendini verecek misin? Çıkacak mısın benimle yola? Nefes alıp verdikçe hiç ayrılmasak mı yoksa?
WALT Whitman
|
|
| Sayfa başı |
|
|
clamentine
|
İleti başlığı: Re: Şiirler... Hoş, güzel şiirler... Tarih: Per Mar 04, 2010 3:11 pm |
|
|
|
DON KİŞOT
Ölümsüz gençliğin şövalyesi, ellisinde uydu yüreğinde çarpan aklına, bir Temmuz sabahı fethine çıktı güzelin, doğrunun ve haklının : önünde mağrur, aptal devleriyle dünya, altında mahzun, fakat kahraman Rosinant'ı. Bilirim, hele bir düşmeyegör hasretin hâlisine, hele bir de tam okka dört yüz dirhemse yürek, yolu yok, Don Kişot'um benim, yolu yok, yeldeğirmenleriyle dövüşülecek.
Haklısın, elbette senin Dülsinya'ndır en güzel kadını yeryüzünün, sen, elbette bezirgânların suratına haykıracaksın bunu, alaşağı edecekler seni bir temiz pataklayacaklar. Fakat sen, yenilmez şövalyesi susuzluğumuzun, sen, bir alev gibi yanmakta devam edeceksin ağır, demir kabuğunun içinde ve Dülsinya bir kat daha güzelleşecek...
1947 Nazım Hikmet Ran
_________________ Başım köpük köpük bulut, içim dışım deniz, ben bir ceviz ağacıyım Gülhane parkında, budak budak, serham serham ihtiyar bir ceviz. Ne sen bunun farkındasın, ne polis farkında
|
|
| Sayfa başı |
|
|
morerdem
|
İleti başlığı: Re: Şiirler... Hoş, güzel şiirler... Tarih: Sal Mar 09, 2010 10:30 pm |
|
|
doğru söyle beni mi seviyorsun yoksa atatürk'ü mü? 
_________________ at bacaaa
|
|
| Sayfa başı |
|
|
morerdem
|
İleti başlığı: Re: Şiirler... Hoş, güzel şiirler... Tarih: Sal Mar 09, 2010 10:38 pm |
|
|
|
“iki şey: aşk ve şiir mutsuzlukla beslenir biri biri ona dönüşür”
|
|
| Sayfa başı |
|
|
morerdem
|
İleti başlığı: Re: Şiirler... Hoş, güzel şiirler... Tarih: Sal Mar 09, 2010 10:43 pm |
|
|
|
ve ve ve
Diğer öğünleri bilmem ama.. kahvaltının mutlulukla bir ilgisi var..
uuu
|
|
| Sayfa başı |
|
|
morerdem
|
İleti başlığı: Re: Şiirler... Hoş, güzel şiirler... Tarih: Sal Mar 09, 2010 10:55 pm |
|
|
|
Üçgen
ali'nin üçgenidir bu çizdiğim nerde öklid'in üçgenleri bu nerde na şunlar üç açısı üçü de yoksul biri sıfırın altında sekiz derece birine atan atmış tekmeyi işi yaş biri sizden bir sigara istiyor sadece bir sigara ne sandınız ne şu ne bu sadece bir sigara istiyor tüttürsün nerde öklid'in üçgenleri bu nerde
bu da süheyla'nınki işte aynı her yerde görülen herhangi bir üçgen bir kenarını yamuk çizmişler üsküdar'a gidiyor bir kenarına istesek her akşam rastlayabiliriz bir kenarı da bir terzinin makasına komşu allah versin kendi lafına bakarsanız bunu üşümemek için yapıyor sadece üşümemek için ne sandınız ne şundan ne bundan sadece üşümemek için bu kışta kıyamette kendi kendine yetmeyen zavallı bir üçgen
işte bu da kimbilir kiminki bir de dik açısı var ama ne dik açı en ufak tepeleri o yaratmış sanırsınız çalgıcının biridir belki de macun satan o şarkı senin bu şarkı benim istanbul'da elinde bir keman var sadece bir keman ve alaturka eski üçgenler var üçgenlerde ortak noktalar üçgeninizi çiziyorum var mı kendine güvenen bayanlar baylar
..
|
|
| Sayfa başı |
|
|
morerdem
|
İleti başlığı: Re: Şiirler... Hoş, güzel şiirler... Tarih: Sal Mar 09, 2010 11:02 pm |
|
|
.. Başkaları da var masada İleri geri konuşuluyor Ötedesin o adamın duldasında Gözkapaklarına bürünmüş adam Eli her an omuzunda Eğiliyor sigaranı yakıyor Teşekkürler sigara dumanı, Sağolasın o adam! Onunla gelmişin buraya Yüzün yandan ve uzaklarda Niçin sevmiyorsun duvar kağıtlarını Hoş belki de seviyorsun Herkes az buçuk sarhoş Herkes bir şeyler söylüyor Ama yalnız ikimizin sözcükleri Sarmaşdolaş ...  ( kusura bakma )
|
|
| Sayfa başı |
|
|
dorian
|
İleti başlığı: Re: Şiirler... Hoş, güzel şiirler... Tarih: Çar Mar 10, 2010 11:13 am |
|
Kayıt: Pzr Mar 13, 2005 4:08 pm İleti: 3546 Konum: sherwood forest
|
morerdem yazdı: ..
Başkaları da var masada İleri geri konuşuluyor
Ötedesin o adamın duldasında Gözkapaklarına bürünmüş adam
Eli her an omuzunda Eğiliyor sigaranı yakıyor
Teşekkürler sigara dumanı, Sağolasın o adam!
Onunla gelmişin buraya Yüzün yandan ve uzaklarda
Niçin sevmiyorsun duvar kağıtlarını Hoş belki de seviyorsun
Herkes az buçuk sarhoş Herkes bir şeyler söylüyor
Ama yalnız ikimizin sözcükleri Sarmaşdolaş ...
güzelmiş...
_________________ "yaşam,ruhunu olgunlaştırırken bedenini bozacaktır."
|
|
| Sayfa başı |
|
Kimler çevrimiçi |
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir |
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumda konulara cevap yazamazsınız Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
|
|  |